Rotterdamse lerarenbeurs

Beste docent,

Jij werkt dagelijks aan de toekomst van jonge Rotterdammers. In een stad als Rotterdam is het nodig dat het onderwijs het maximale uit alle kinderen haalt. De opdracht voor het onderwijs is nergens zo groot. Iedere jonge Rotterdammer verdient een eerlijke start en daar kan jij een belangrijke bedrage aan leveren.

Voor leraren die zich verder willen ontwikkelen is er een speciale Rotterdamse Lerarenbeurs. Deze beurs is bedoeld om een opleiding of cursus te kunnen volgen, of bijvoorbeeld voor een stage of persoonlijke coaching. De aanvraag staat open voor alle leraren op Rotterdamse scholen met een lesbevoegdheid in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ook pedagogisch medewerkers in de Rotterdamse VVE (voor- en vroegschoolse educatie) kunnen de beurs aanvragen.

1) Regionaal via de Gemeente Rotterdam: Voor leraren die zich in het algemeen verder willen ontwikkelen is er een speciale Rotterdamse Lerarenbeurs. Deze beurs is bedoeld om een opleiding of cursus te kunnen volgen, of bijvoorbeeld voor een stage of persoonlijke coaching. De aanvraag staat open voor alle leraren op Rotterdamse scholen met een lesbevoegdheid in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ook pedagogisch medewerkers in de Rotterdamse VVE kunnen de beurs aanvragen. Meer informatie factsheet lerarenbeurs

Daarnaast bestaan er ook een andere goede financieringsmogelijkheid voor leraren:

2) Volgens de CAO in het basis- en voorgezet onderwijs: Er zijn bepalingen opgenomen over de professionalisering van onderwijspersoneel. Zo kunnen leraren, intern begeleiders en directeuren een vrij te besteden jaarlijks basisbudget aanvragen bij hun werkgever van 600 euro en 83 klokuren voor deskundigheidsbevordering en scholing. Onderwijsondersteunend personeel (OOP) krijgt hiervoor 500 euro en 40 klokuren. Leraren kunnen zelf beslissen hoe zij het basisbudget en de uren inzetten.

3) Volgens de lumpsum regeling: Scholen en andere onderwijsinstellingen krijgen van de Rijksoverheid elk jaar 1 budget voor de kosten van materiaal en personeel. Dit budget heet de lumpsum. Instellingen bepalen zelf hoe ze de lumpsum besteden. Jaarlijks wordt ten minste 10% van de personele lumpsum (De personele lumpsum betreft de personele basisbekostiging, die een bevoegd gezag van het ministerie van OCW ontvangt. Dit betreft de vaste voet plus de direct aan leerlingaantallen gerelateerde bekostiging. Aanvullende bekostiging hoort niet bij de personele lumpsum.) besteed aan deskundigheidsbevordering en professionaliseringsactiviteiten in tijd en geld.

De aanmeldperiode voor de Rotterdamse Lerarenbeurs gaat binnenkort weer van start voor schooljaar 2020-2021. De aanvraag staat weer open voor alle leraren op Rotterdamse scholen met een lesbevoegdheid in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ook pedagogisch medewerkers in de Rotterdamse VVE (voor- en vroegschoolse educatie) kunnen de beurs aanvragen.

Hierbij de link naar de informatie en aanvraag van de Rotterdamse Lerarenbeurs voor schooljaar 2020-2021 en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

https://onderwijs010.nl/themas/leraar-worden/extras-voor-leraren-in-rotterdam/lerarenbeurs/

Je kan de lerarenbeurs voor iedere opleiding binnen Smara Opleidingen inzetten! Vele leraren zijn jullie voorgegaan!

Volg onze nieuwsbrief!

Afgelopen weekend weer een fantastisch jaar bij Smara Opleidingen mogen afronden. Fijn om een transpersoonlijke kijk in te kunnen zetten!

Karoline

Practitioner Transpersoonlijke Coaching en Counseling

Ik heb het begin van Smara Opleidingen meegemaakt. Het opleidingscentrum is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een geweldig authentiek kwaliteitsinstituut voor inspiratie en zelfontwikkeling. Bedankt voor de geweldige opleidingen, inzichten en meelevendheid.

Thijs Swaders

Practitioner Transpersoonlijke Coaching en Counseling

De opleidingen zijn ervaringsgericht en er is een goede balans tussen denken en voelen. Tel daar de prachtige omgeving en trainingsruimte bij op en het plaatje is compleet!’

Paul den Bakker

NLP Trainer

‘Inzichten, loslaten, bewust-Zijn, in verbinding met mezelf en mijn omgeving, zo fijn!’

Atie Bruggeling

Master Transpersoonlijke Coaching en Counseling

De beslissing om de opleiding NLP en vervolgens TCC te gaan doen, was één van de beste van mijn leven. Het heeft een grote persoonlijke groei op gang gebracht, die tot de dag van vandaag doorgaat. In mijn baan binnen het onderwijs maak ik dagelijks gebruik van de skills die ik heb geleerd. Ik help mijn leerlingen op zoek te gaan naar wat echt belangrijk voor ze is en stimuleer ze zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.

Evelyn Helmich

Master Transpersoonlijke Coaching en Counseling

Ik leer ontzettend veel,  mijn mist is aan ’t optrekken. Het is bevrijdend. Dankbaar dat jullie bestaan en dat ik jullie gevonden heb.
Docenten weten wie ik ben, nemen de tijd voor mij wanneer ik dat nodig heb en dat geeft een vertrouwd gevoel. Kortom een aanrader!

Sylvia van der Spek

Practitioner in NLP

NLP bij Smara Opleidingen is eigenlijk NLP + de toevoeging van Smara Opleidingen: De aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling op de weg naar nu.

Noël

Practitioner in NLP

Grote smaakvol ingerichte lesruimten, prachtige tuin om bij mooi weer in te werken, spiritueel. De trainers zijn  ervaren, deskundig, warm, grappig, uitdagend en met oog voor de behoefte van cursisten. Ik ben heel blij dat ik Smara Opleidingen heb mogen ontdekken!

Cora Pol

opleiding Systemisch Coachen

Al na het intakegesprek ben ik naar huis gegaan met een schat aan inzichten.  Jannie haalt het beste in mensen naar boven met een glimlach en een knipoog.

Zsuzanna

Coachingstraject

Eigenlijk hoe dichtbij het is … Wat allemaal mogelijk is … Wat ik zelf allemaal kan … Wat een inzichten! Bedankt!

Marion

Opleiding Transpersoonlijke Coaching en Counseling